Fotograferen met een Samyang Fisheye lens

Al heel lang was ik gefascineerd door een Fisheye lens. Soms kunnen foto's met zo'n lens zeer vreemd overkomen, maar in vele gevallen kan het ook een bijzonder cool effect hebben.

Mijn aankoop van een GoPro 3, was alleszins al een goede stap in die richting. De GoPro heeft namelijk ook een bolle lens, maar dit kleine cameraatje is nog niet zo krachtig als een spiegelreflexcamera met FishEye. Na de ontdekking van photosphere foto's (360° foto's) werd mijn interesse voor zo'n lens steeds groter (met een Fisheye lens kan je zeer eenvoudig een 360° foto maken).

Uiteindelijk heb ik beslist om een budget lens, de Samyang 8mm f/3.5 Fisheye, voor mijn Canon camera te kopen. Hieronder enkele foto's die ik ermee gemaakt heb. Alle foto's zijn RAW getrokken en daarna bewerkt met Adobe Lightroom. Have fun! ;-)

Chiro Ommekeer Eeklo blokhutten atletiek

1) Herfst, aan de blokhuttensite in Eeklo

Gracht park van Eeklo herfst

2) Gracht vol afgevallen bladeren in het park in Eeklo

herfst park Eeklo

3) Gigantische boom ;-)

boom heldenpark Eeklo

4) Een bijzonder effect op deze treurwilg

uithangbord reclamebord Chiro

5) Chirolokaal van Chiro Ommekeer

Wat is uw favoriete foto? Laat het me weten!


Reacties

Ook interessant!

#3

Volg me op

Blijf op de hoogte via e-mail

Via deze nieuwsbrief kan je maandelijks op de hoogte blijven van alles wat er op deze website verschijnt. Geen zorgen, ik verstuur geen spam en je kan je altijd uitschrijven.

E-mail: *
Naam:
* is verplicht in te vullen