Makey Makey een gadget met eindeloze mogelijkheden

Deze week is mijn Makey Makey helemaal uit het verre Amerika geleverd. Een 'Makey Makey' is een geniale gadget met eindeloze mogelijkheden.

Wat is een Makey Makey?

Om het kort uit te leggen, is het een toetsenbord :). Wanneer je het aansluit op de computer wordt het gewoon herkend als een toetsenbord. Om het te gebruiken verbind je een draadje met je lichaam. De andere draadjes verbind je met geleidende objecten. Wanneer je dit object aanraakt is het circuit gesloten en is de toets 'ingedrukt'. Hopelijk begrijp je het ongeveer. Na het bekijken van de filmpjes hieronder, zal je het wel begrijpen.

Wild Wild Taxi

Links bovenaan zie je in bovenaanzicht mijn handen. Door het linkse draadje aan te raken spring het autootje naar links en het rechtse draadje voor de andere kant. Rechts bovenaan gebruik ik mijn voeten om vooruit te gaan en te springen.

Piano spelen

Alles wat geleidt, kan gebruikt worden. Zo kan je piano spelen met een plant, banaan, messen, ...

Conclusie

Ik was bang dat het niet zo goed zou werken, maar ik ben aangenaam verrast. Het werkt perfect en het is zeer gemakkelijk te gebruiken. Ben je creatief dan kan je dit zeker gebruiken, enig minpuntje is dat je na de bestelling 2 weken moet wachten op de levering...


Reacties

Ook interessant!

#6

Volg me op

Blijf op de hoogte via e-mail

Via deze nieuwsbrief kan je maandelijks op de hoogte blijven van alles wat er op deze website verschijnt. Geen zorgen, ik verstuur geen spam en je kan je altijd uitschrijven.

E-mail: *
Naam:
* is verplicht in te vullen