The making of 'De Gijzeling'


Je bent misschien één van de 430 gelukkige personen die 'de gijzeling' al gezien heeft, voor de mensen die dit nog niet gezien hebben. Raad ik aan om vlug eens te kijken. De bedoeling van dit filmpje was om het spel dat we zondag 26 februari gingen spelen in de Chiro dubbel en dik in te kleden. De leden moesten opdrachten voltooien tijdens de week om zo hun leiding te bevrijden.
Gelukkig zijn ze daarin geslaagd en kan ik nu een blogbericht schrijven over mijn avonturen :).

Het weer

Dit was de beginscene, hiervoor heb ik de intro geknipt uit een bestaand weerbericht. Normaal gezien was dit 'het weer met Sabine'. Maar voor deze gelegenheid heb ik dit veranderd naar 'het weer met Dino'. Dit was eigenlijk niet zo moeilijk. Sabine heb ik geblurd en daarna dan dit overschreven met 'Dino'. Daarna komt Daan aan het woord en voorspelt hij het weer. Sabine wou alleszins niet meewerken want ze kwam altijd maar in beeld waardoor ik die beelden niet kon gebruiken. Maar gelukkig stapt ze bij het overzicht uit het beeld en was dit ideaal om te gebruiken. Ik heb voor deze achtergrond gekozen omdat nog een bewegend beeld bevat (sneeuw) en omdat dit zeer herkenbaar is.


Green screen

Met een green screen of groen scherm (kan ook met blauw scherm) kan je de achtergrond van een filmpje veranderen. Dit opent natuurlijk heel veel perspectieven. Ze gebruiken dit ook echt bij het weerbericht op televisie. Je kan dit opmerken doordat de weerman/vrouw niet kijkt naar wat er op de achtergrond gebeurt, maar in profiel kijkt. Belanrijkste bij het gebruik van deze techniek is dat de belichting goed is, zodat het groen er gemakkelijk uit kan gehaald worden en dat je geen groene kleren draagt.

het weer green screen

De scene erna is opgenomen in 2 delen. Eerst hebben we enorm lang gewoonweg rondgekeken, dit was enorm saaaaai ;). Dit hebben we wat proberen op te vrolijken door af en toe over onze schouder te kijken. Daarna hebben we dan de scene opgenomen waarin we dan zelf terrorist waren.

Om het nog net dat kersje op de taart te geven. Heb ik nog gezocht naar wat vechtgeluiden, het breken van glas en het herladen van een geweer.

Het bereik

De eerste opdracht was zorgen dat dit filmpje 50 vind-ik-leuks had. Dit was al na een uur bereikt (respect). Ik had dit filmpje om 19u00 online gezet. De website draaide daarna op volle toeren. Want dan waren er maar liefst 375 paginaweergaves. De dag erna zwakte dit af tot 84 weergaves... Opvallend is dat de gemiddelde tijd op die pagina 3 minuten en 46 seconden bedraagt. Dit wel zeggen dat er meer dan de helft van de bezoekers langer op deze pagina gebleven is dan dat het filmpje duurt, namelijk 2 minuten en 17 seconden.


Reacties

Ook interessant!

#18

Volg me op

Blijf op de hoogte via e-mail

Via deze nieuwsbrief kan je maandelijks op de hoogte blijven van alles wat er op deze website verschijnt. Geen zorgen, ik verstuur geen spam en je kan je altijd uitschrijven.

E-mail: *
Naam:
* is verplicht in te vullen